Recenze: Fimo Staedtler Kids černá 42 g

Jako rodič dvou kreativních dětí, který pravidelně testuje různé produkty, jsem měl příležitost vyzkoušet modelovací hmotu Fimo Staedtler Kids černá 42 g. Naše rodina je velkými fanoušky modelování a tvoření, a proto jsme se na tuto hmotu velmi těšili.

První dojmy a balení

Fimo Staedtler Kids přichází v malém, ale praktickém balení o hmotnosti 42 gramů. Balení je kompaktní, snadno se otevírá a opět uzavírá, což je výhodné pro opakované použití. Hned na první pohled je zřejmé, že výrobce klade důraz na bezpečnost a kvalitu, což je pro mě jako rodiče velmi důležité.

 

Práce s hmotou

Samotná hmota je velmi příjemná na dotek. Je měkká a snadno tvarovatelná, což je ideální pro malé dětské ruce. Děti ji mohou snadno mačkat, válet a tvarovat bez velkého úsilí. Velkou výhodou je, že hmota nelepí ani se nedrolí, což znamená méně nepořádku a snadnější úklid po tvoření.

 fimo-tvoreni

Vypalování a výsledky

Po vytvarování našich výtvorů jsme je podle návodu FIMO vypálili v troubě. Výsledné výrobky byly pevné, odolné a zachovaly si svůj tvar i barvu. Černá barva je sytá a po vypálení neztrácí intenzitu,

 

Bezpečnost a zábava

Jednou z hlavních předností Fimo Staedtler Kids je jeho bezpečnost. Hmota je netoxická a vhodná pro děti. Děti si s ní užijí hodiny zábavy a tvoření bez jakýchkoliv obav.

 

Závěrem

Celkově jsem s Fimo Staedtler Kids velmi spokojený. Je to vynikající produkt pro děti, který podporuje jejich kreativitu a jemnou motoriku. Produkt bych v klidu doporučil každému rodiči, který hledá kvalitní modelovací hmotu pro své děti.